luni, 10 decembrie 2012

Tort Jofra (Mia)


Ingrediente:

100 g cacao
400 g zahar
100 g apa

300 g unt
8 oua
stafide/visine

MDP:

Se fierbe cacaoa cu zahar si apa.Dupa ce s-a racit se adauga cele 8 galbenusuri treptat amestecandu-se continuu.
Blat: Din aceasta compozitie se iau 3-4 linguri si se amesteca cu o lingura faina apoi se adauga cele 8 albusuri batute spuma.Se coace la foc moale intr-o forma unsa cu unt si infainata cca 20 min.Cald fiind se rastoarna direct pe platou.Restul compozitiei(cacao,apa,zahar) se amesteca cu untul frecat spuma.La sfarsit se pun stafidele/visine din visinata fara samburi.Aceasta crema se asaza peste blatul rece.Se poate servi imbracat cu frisca.

Reteta:

Marioara Chirila

Niciun comentariu: