Ingrediente:
10-15 piscoturi
sampanie
75 g ciocolata
amaruie
½ pahar zahar pudra
4 linguri apa
4 oua
3-4 linguri rom
250 g unt
250 g zahar pudra
2 pahare frisca
batuta
MDP:
Se unge o forma nu
prea mare cu unt si se imbraca cu piscoturi.Ciocolata taiata bucatele impreuna
cu ¼ pahar zahar pudra(din cantitatea de ½ pahar) si apa se pune pe abur.Dupa
ce se inmoaie ciocolata se toarna incet peste galbenusurile batute bine cu
furculita.Compozitia se asaza pe abursi se fierbe 5-10 min.,pana se
ingroasa.Dupa racire se pune romul.Separat se freaca untul cu zaharul(250g) iar
cand devine spumos se adauga prima compozitie.Albusurile se bat spuma tare la
care se pune apoi restul de zahar(1/4 pahar) si se incorporeaza usor in
crema.Se toarna in forma se da 24 ore la congelator.Cand se rastoarna se
infasoara forma cu un servet fierbinte.Se decoreaza cu frisca.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu