luni, 10 decembrie 2012

Sarlota cu ciocolata si rom


Ingrediente:

10-15 piscoturi sampanie
75 g ciocolata amaruie
½ pahar zahar pudra
4 linguri apa
4 oua
3-4 linguri rom
250 g unt
250 g zahar pudra
2 pahare frisca batuta

MDP:

Se unge o forma nu prea mare cu unt si se imbraca cu piscoturi.Ciocolata taiata bucatele impreuna cu ¼ pahar zahar pudra(din cantitatea de ½ pahar) si apa se pune pe abur.Dupa ce se inmoaie ciocolata se toarna incet peste galbenusurile batute bine cu furculita.Compozitia se asaza pe abursi se fierbe 5-10 min.,pana se ingroasa.Dupa racire se pune romul.Separat se freaca untul cu zaharul(250g) iar cand devine spumos se adauga prima compozitie.Albusurile se bat spuma tare la care se pune apoi restul de zahar(1/4 pahar) si se incorporeaza usor in crema.Se toarna in forma se da 24 ore la congelator.Cand se rastoarna se infasoara forma cu un servet fierbinte.Se decoreaza cu frisca.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu


Niciun comentariu: