joi, 6 decembrie 2012

Lichior zmeura


Fructele bine coapte suculente se spala,se scurg apoi se asaza intr-un vas cu gatul larg,se presara cu zahar(250-300 g la 1 kg zmeura).Se acopera cu alcool diluat/indoit cu apa.Se astupa sticlele cu dopuri legate pe deasupra cu celofan si se lasa 5-6 saptamani la temp. camerei sau la fereastra la soare.Se trece apoi sucul prin 2 randuri de tifon.Lichidul strecurat se amesteca cu o cantitate egala de alcool diluat cu apa si cu sirop(200 g zahar si 100 ml apa pt. fiecare litru de lichior).Siropul trebuie sa fie rece.Lichidul se filtreaza paan e limpede perfect prin hartie filtru.Dupa 1 luna se filtreaza din nou.Se pastreaza in sticle bine inchise cu dop parafinat.Se lasa la invechit.


Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: