sâmbătă, 8 decembrie 2012

Inghetata de caise



Ingrediente:

6 pahare lapte
2 pahare zahar tos
2 pahare pulpa caise proaspete
esenta caise/migdale

MDP;

Se trec prin sita inoxidabila caisele foarte bine coapte,se masoara 2 pahare de piure,apoi se amesteca bine cu zaharul,pana obtii o compozitie spumoasa.Se pune la frigider iar dupa ce s-a racit  bine de tot(fara sa inghete) se combina piureul cu laptele foarte rece tinut la frigider.Se aromeaza cu o lingurita esenta de caise/migdale apoi se toarna compozitia intr-un vas mai adanc,se pune la inghetat,se amesteca viguros din cand in cand cu o lingura de lemn.Dupa ce se intareste inghetata se pune in cupe si se consuma simpla sau cu 2-3 linguri de sos de ciocolata,in momentul servirii.O parte din lapte se poate inlocui cu frisca nebatuta.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: