Ingrediente:
6 pahare lapte
2 pahare zahar tos
2 pahare pulpa caise
proaspete
esenta caise/migdale
MDP;
Se trec prin sita
inoxidabila caisele foarte bine coapte,se masoara 2 pahare de piure,apoi se
amesteca bine cu zaharul,pana obtii o compozitie spumoasa.Se pune la frigider
iar dupa ce s-a racit bine de tot(fara
sa inghete) se combina piureul cu laptele foarte rece tinut la frigider.Se
aromeaza cu o lingurita esenta de caise/migdale apoi se toarna compozitia
intr-un vas mai adanc,se pune la inghetat,se amesteca viguros din cand in cand
cu o lingura de lemn.Dupa ce se intareste inghetata se pune in cupe si se
consuma simpla sau cu 2-3 linguri de sos de ciocolata,in momentul servirii.O
parte din lapte se poate inlocui cu frisca nebatuta.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu