luni, 10 decembrie 2012

Crema cu caise


ingrediente:

6 oua
1 ¾ pahar zahar
2 linguri faina
2 vanilii
1 l lapte
1 kg caise

MDP:

O parte din caise(aproape 750 g) se curata de coaja si samburi si se fierb cateva min. cu ½ pahar de zahar din cantitatea indicata dupa care se trec prin sita.Pireul obtinut se tine la rece.Se prepara apoi o crema:galbenusurile se freaca cu restul de zahar amestecat cu faina,la care se adauga apoi laptele caldut si se fierbe pe abur pana la ingrosare.Se da vasul la o parte si in compozitia fierbinte se incorporeaza albusurile batute spuma tare,vanilia si pireul de caise.Dupa ce se raceste se tine la frigider 2-3 ore.Deasupra se pun sferturi de caise curatate de coaja si pudrate cu zahar.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: