ingrediente:
6 oua
1 ¾ pahar zahar
2 linguri faina
2 vanilii
1 l lapte
1 kg caise
MDP:
O parte din
caise(aproape 750 g) se curata de coaja si samburi si se fierb cateva min. cu ½
pahar de zahar din cantitatea indicata dupa care se trec prin sita.Pireul
obtinut se tine la rece.Se prepara apoi o crema:galbenusurile se freaca cu
restul de zahar amestecat cu faina,la care se adauga apoi laptele caldut si se
fierbe pe abur pana la ingrosare.Se da vasul la o parte si in compozitia
fierbinte se incorporeaza albusurile batute spuma tare,vanilia si pireul de
caise.Dupa ce se raceste se tine la frigider 2-3 ore.Deasupra se pun sferturi
de caise curatate de coaja si pudrate cu zahar.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu