luni, 10 decembrie 2012

Cozonac Gina


Ingrediente:

1 kg faina
8 oua
250 g margarina sau ½ ulei si ½ margarina
½ kg lapte
250 g zahar pudra
50 g drojdie
mirodenii

MDP:

Maiaua se face din drojdie putin lapte caldut si putin zahar,se lasa la crescut.Separat intr-un castron se bat 4 linguri din faina cu tot laptele clocotit,se opareste,se amesteca sa nu faca cocoloase pana se raceste.Cand s-a racit se pune maiaua si se lasa sa creasca.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se face o crema spumoasa,pui o lingurita sare,mirodenii.Se bat 4 albusuri spuma tare fara zahar se amesteca cu maiaua si se framanta pana incepe sa se desprinda de pe mana.Se pune margarina si se framanta cca 45 min.

Reteta:

Marin Vergilia

umplut cu mac si dovleac
 

Niciun comentariu: