Se poate prepara din
orice fructe.Cele mai reusite sunt din visine si cirese.La 3 kg visine sunt
necesare:1 kg zahar,1 litru apa si 3 linguri rom/alcool.Pt. cirese cantitatile
sunt aceleasi,dar se pune zahar 800 g pt. ca-s mai dulci.Fructele se scurg de
apa,se asaza intr-un sirop clocotit unde se lasa pana cand incepe sa dea in
clocot.Dupa ce au fost oparite se scot cu spumiera,se asaza in borcane
incalzite.Se lasa siropul sa mai dea un clocot,doua si se toarna imediat peste
fructe pana la marginea borcanului.Deasupra se toarna 1-2 linguri alcool dupa
marimea borcanului.Se acopera cu paturi,lasandu-le 1-2 zile pana se racesc,se
pune in incaperi racoroase aerisite.Se poate prepara in borcane de 5 litri si
10 litri.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu