duminică, 2 decembrie 2012

Compot rapid


Se poate prepara din orice fructe.Cele mai reusite sunt din visine si cirese.La 3 kg visine sunt necesare:1 kg zahar,1 litru apa si 3 linguri rom/alcool.Pt. cirese cantitatile sunt aceleasi,dar se pune zahar 800 g pt. ca-s mai dulci.Fructele se scurg de apa,se asaza intr-un sirop clocotit unde se lasa pana cand incepe sa dea in clocot.Dupa ce au fost oparite se scot cu spumiera,se asaza in borcane incalzite.Se lasa siropul sa mai dea un clocot,doua si se toarna imediat peste fructe pana la marginea borcanului.Deasupra se toarna 1-2 linguri alcool dupa marimea borcanului.Se acopera cu paturi,lasandu-le 1-2 zile pana se racesc,se pune in incaperi racoroase aerisite.Se poate prepara in borcane de 5 litri si 10 litri.


Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: