Ingrediente:
3 pahare lapte
1 pahar zahar pudra
1 lingura amidon
3 oua
sare
1 pahar diverse
fructe tocate:stafide,coaja zaharisita portocala/lamaie,visine zaharate/din
dulceata,cateva migdale,ananas din compot
MDP:
Ouale intregi se bat
bine cu telul impreuna cu zaharul,sare cat se ia in 2 degete si amidonul diluat
in putin lapte rece(din cantitatea de mai sus),apoi restul de lapte incalzit.Se
pune pe baie abur si se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu.Dupa ce se
raceste crema,se pune in frigiderul dat la maxim iar dupa ce incepe sa inghete
se amesteca de cateva ori.Inainte de a se solidifica complet se adauga fructele
trecute prin masina de tocat.Se asaza in forma de budinca tasand preparatul
bine cu lingura dupa care se pune la inghetat in continuare.Cand se serveste
crema bine inghetata se scufunda forma o clipa in apa fierbinte apoi se
rastoarna.Se poate servi cu frisca.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu