duminică, 9 decembrie 2012

Budinca inghetata


Ingrediente:

3 pahare lapte
1 pahar zahar pudra
1 lingura amidon
3 oua
sare
1 pahar diverse fructe tocate:stafide,coaja zaharisita portocala/lamaie,visine zaharate/din dulceata,cateva migdale,ananas din compot


MDP:

Ouale intregi se bat bine cu telul impreuna cu zaharul,sare cat se ia in 2 degete si amidonul diluat in putin lapte rece(din cantitatea de mai sus),apoi restul de lapte incalzit.Se pune pe baie abur si se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu.Dupa ce se raceste crema,se pune in frigiderul dat la maxim iar dupa ce incepe sa inghete se amesteca de cateva ori.Inainte de a se solidifica complet se adauga fructele trecute prin masina de tocat.Se asaza in forma de budinca tasand preparatul bine cu lingura dupa care se pune la inghetat in continuare.Cand se serveste crema bine inghetata se scufunda forma o clipa in apa fierbinte apoi se rastoarna.Se poate servi cu frisca.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: