miercuri, 4 februarie 2009

Tocana de vita cu galuste de mere

O masa perfecta pt o zi rece.

Tocana de vaca:

2,275kg carne vita taiata cuburi de 4 cm
1/2 cana faina
3 cuburi bulion vaca,zdrobite
1/2 lingurita piper
2 cani ceapa,feliate
2 catei usturoi,tocati
1/2 cana supa vita
3/4 cana suc mere
2 Linguri otet
1 lingurita cimbru
1 lingurita curry

Galustile mere:

1 cana sos mere
2 oua,bine batute
2 lingurite petrunjel tocat
2 cani faina
2 lingurite praf copt
1 lingurita sare

Pregatire:

Acoperi carnea cu amestecul de faina sare,piper.In oala pui :carnea,ceapa,usturoiul,supa,sucul mere,otetul,cimbrul,curry.Acoperi si gatesti 7 ore,sau 4-5 la foc mare,si 8-10 ore la mic.Scoti capacul si pui cu lingura aluatul de galuste,peste tocana.Acoperi si gatesti la foc mare 20 min.
Pt aluatul de galusti:amesteci sosul mere cu ouale si patrunjelul,adaugi faina amestecata cu praful copt,sarea.
Poti face tocana si fara galuste,iar daca nu-ti place curry poti sa nu-l pui.

Reteta aici:

Apple dumplings and beef stew - a perfect meal for a cold day
http://carolbrowne.com/index.php?catid=7&blogid=1&archive=2005-03

Niciun comentariu: