miercuri, 4 februarie 2009
Salata cu sparanghel,dovlecel si branza
Ingrediente:
350 g rosii cherry,injumatatite
140 ml ulei masline
sare de mare
piper
24 tije sparanghel
2 dovlecei mari
200 g branza haloumi felii 0,5 cm gros
25 g rucola
Pt Uleiul de busuioc:
75 ml ulei masline
1 catel usturoi,tocat
25 g frunze busuioc
1 praf sare
1/4 lingurita piper
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 170*C.Amesteci rosiile cu 3 linguri ulei,asezonezi cu sare,piper.Le intinzi in tava cu hartie pergament,le pui in mijlocul cuptorului si le coci 50 min,pana sunt semiuscate.Lasi sa se raceasca(le poti face cu o zi inainte).
Tai partea lemnoasa a sparanghelului il cureti cu un cutit pt decojit legume si-l pui in apa fiarta 4 min.Il scurgi imediat,il pui in apa rece,pana se raceste,scurgi si-l pui in castron si-l agiti cu 2 linguri ulei,sare,piper.
Feliezi fin dovleceii,longitudinal cu "mandolina"/RAZATOARE ii acoperi cu o lingura ulei,sare,piper.
Incingi la foc mare gratarul,pana e foarte fierbinte.Frigi dovleceii si sparanghelul,le intorci dupa cateva min,sa aiba urme frumoase de gratar.Iei de pe foc lasi la racit.
Ungi cu uleiul ramas,tigaia,dai prin faina branza(o acoperi fin)o coci 2-3 min pe fiecare parte,scurgi pe prosop hartie.
Pt Uleiul de busuioc:pasezi in blender toate ingred.pana se omogenizeaza.
Aranjezi rucola legumele si branza in straturi pe farfuria servire,presari uleiul de busuioc,servesti cu paine crocanta pt aperitiv si ca garnitura la o friptura pui.
Reteta aici:
CHAR-GRILLED ASPARAGUS, COURGETTE AND HALOUMI SALAD
http://www.cooksister.com/2008/06/char-grilled-asparagus-courgette-and-haloumi-salad---im-in-love.html
Etichete:
branza,
busuioc,
Condimente,
dovlecel,
februarie 2009,
rosii,
rucola,
Salate,
sparanghel,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu