vineri, 7 noiembrie 2008
Trigoane cu mere si caramele
Ies 12 buc.
Ingrediente:
1 1/2 cana mere curatate si rase
2 lingurite suc lamaie
1/3 cana zahar brun light
1 lingurita scortisoara
340 g aluat foitaj
3/4 cana caramele
1 ou amestecat cu 2 Linguri apa pt uns
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 190*C,pui in tava, hartie.
2.Amesteci merele rase cu sucul lamaie lasi sa stea 5 min.Elimini excesul de suc si amesteci merele cu zaharul brun si scortisoara.
3.Pe suprafata usor infainata,intinzi aluatul in dreptunghi de 45/30 cm.Tai patrate de 7,5 cm,reantinzi aluatul daca e nevoie.Pui cu lingura umplutura in centrul fiecarui patrat si deasupra carameaua.Ungi marginile aluatului cu ou si pliezi sa formezi un triunghi.Presezi marginile impreuna si pui in tava.Ungi deasupra cu oul ramas si coci 20-25 min,pana se umfla si se auresc.Servesti fierbinte/la temp. camerei.
Reteta aici:
Apple Toffee Turnovers-Anna Olson
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=6715
Etichete:
Condimente,
Desert,
foitaj,
lamaie,
mere,
Noiembrie 2008,
scortisoara,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu