1 kg zahar
4 Litri apa
30 g sare lamaie
4 flori mari de soc
Se dizolva zaharul in apa fiarta,cand apa este calduta se pune sarea lamaie si florile de soc,se amesteca bine si se lasa la loc cald 24 ore.Se strecoara sucul prin tifon (sterilizat,altfel cat de bine ar fi pregatit sucul va fermenta in scurt timp),se pune in sticle,se pastreaza la rece 2-3 saptamani,apoi se poate consuma.Daca doresti sa-l pastrezi mai mult il sterilizezi in prima zi 30 min.,iar a doua zi 10 min.Se pastreaza la rece.
joi, 2 octombrie 2008
Suc din flori de soc
Etichete:
Bauturi,
Cartile mele de bucate,
Condimente,
Flori comestibile,
lamaie,
Octombrie 2008,
soc
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu