3 flori mari soc proaspete/uscate
1 kg zahar
1 paharel mic(de tuica) cu otet
o lamaie,taiata felii fine
5 Litri apa
Se pun toate intr-un borcan de 6-7 litri,se amesteca cu sucitorul.Se acopera cu tifon dublu si se tine la cald la cca 25*C.Se lasa 6-7 zile in functie de temperatura din camera poate fi gata mai repede,se strecoara prin tifon (sterilizat,altfel cat de bine ar fi pregatit sucul va fermenta in scurt timp) dublu/filtru pt cafea,pui in sticle,le lasi descoperite cateva zile,pana nu mai face basicute,se pune dopul,se da la rece,se consuma.Pt a-l pastra mai mult timp,dupa 2 saptamani,sticlele se sterilizeaza in prima zi 30 min.,iar a doua zi 10 min.Se pastreaza la rece.
joi, 2 octombrie 2008
Suc din flori de soc cu lamaie si otet
Etichete:
Bauturi,
Cartile mele de bucate,
Condimente,
Flori comestibile,
lamaie,
Octombrie 2008,
soc
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu