1 kg caise(alt fruct)
1 kg zahar
200 ml rom
Se aleg caise bine coapte cu miez tare.Se taie pe 1/2(dupa spalare),se pun in borcane.Peste fiecare rand se presara zahar si se stropeste cu rom.Inchizi capacul si dai la rece.Dupa 2 saptamani scoti fructele,iar zaharul nedizolvat il amesteci cu sucul lasat(mai comod-din cand in cand intorci de cateva ori borcanul),apoi repui in borcan.Le poti folosi ca/la desert,pt decor,etc.
Fructele zaharate se pot pregati si fara sa fie uscate.Cand sunt gata(pana la punctul de a fi trecute prin zahar),se pun in borcane,siropul se pune pe foc si se adauga o lingura de glucoza,se fierbe pana se leaga bine.Se face proba:se strange o picatura intre degete si se simte cleios(siropul),se toarna in borcan sa acopere fructele.
joi, 2 octombrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu