duminică, 15 martie 2009
Sos ciuperci pt paste
Ingrediente 4 portii:
40 g ciuperci salbatice(la pachet)
1 cana supa pui/legume/vita fiarta
1 cana vin alb
2 Linguri unt,impartit
3 pachete de 225 g ciuperci mici/portabella,tocate
4 esalote,tocate
4 catei usturoi,tocati
2 Linguri salvie tocata
3 Linguri faina
1/2 cana patrunjel tocat
sare si piper macinat
Pregatire:
Faramitezi ciupercile uscate in bol,torni supa fierbinte peste ele.Lasi cel putin 20 min,scurgi,pastrezi lichidul,il amesteci cu vinul.
Incalzesti 1 lingura unt intr-o tigaie mare,groasa,la foc mediu-mare,adaugi ciupercile mici/button sau portobello,lasi sa stea,fara sa amesteci cca 4 min sau pana se rumenesc pe o parte.Amesteci si lasi sa se gateasca pe cealalta parte,din nou,fara sa amesteci 4 min.Adaugi ceapa,usturoiul,salvia si ciupercile salbatice.Micsorezi focul la mic,le gatesti pana miros si se inmoaie.
Adaugi a 2 a lingura unt, cand se topeste pui faina.Amesteci rapid,obtii o pasta groasa,torni incet lichidul ciuperci si vinul,amesteci rapid.Gatesti la foc mediu-mic,amesteci pana se ingroasa,obtii un sos gros.
Adaugi patrunjelul tocat,amesteci asezonezi cu sare si piper dupa gust.Servesti imediat cu paste si parmezan.
Reteta aici:
Wild Mushroom Pasta Sauce
http://www.thekitchn.com/thekitchn/main-dish/recipe-rich-nocream-wild-mushroom-pasta-sauce-041199
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu