duminică, 15 martie 2009

Chifle cu varza si carne



Ingrediente 12 buc:

Aluatul:

2 1/4 lingurite drojdie uscata
1 cana lapte cald
1/4 cana zahar
1/4 cana ulei vegetal
1 lingurita sare
2 oua,batute
4 + cani faina paine

Umplutura:
1/2 ceapa mijlocie,tocata
450 g carne vita/porc/curcan,tocata
1 Lingura ulei vegetal
1/2 varza mica,tocata
sare si piper,dupa gust

Pregatire:

1.Dizolvi zaharul,drojdia in laptele cald.Lasi cca 5 min,pana devine spumoasa.Combini:uleiul,sarea,ouale,adaugi amestecul drojdie.Adaugi 1 cana faina si bati 1 min.Adaugi 1/2 cana faina,treptat,pana aluatul se aduna.
2.Atasezi carligele la mixer,amesteci la viteza mica,adaugi restul faina,cate 1 lingura pe rand,pana devine elastic si omogen,cca 8 min.
3.Pui la crescut in vas uns cu ulei,la loc cald,1 ora,pana se dubleaza.
4.Faci umplutura:incalzesti uleiul peste mediu,pui carnea si ceapa,gatesti pana cand carnea se rumeneste,amestci si faramitezi carnea.Adaugi varza,gatesti pana se ofileste,asezonezi cu sare,piper,lasi la racit.
5.Impingi aluatul in jos si-l lasi sa stea 5 min.
6.Imparti aluatul in 2;intinzi fiecare 1/2 intr-un dreptunghi si tai 6 patrate.Pui 1/4 cana umplutura in centrul fiecarui patrat,lipesti colturile opuse in centru,ciupesti sa se sigileze.Asezi cu lipitura in jos pe hartie in tava.Repeti cu restul.Acoperi si lasi la crescut 20 min.
7.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
8.Coci(neacoperite) cca 15 min,pana sunt usor aurii,racesti pe gratar sarma.

Reteta aici:

Bierocks

http://www.deliciousdelicious.com/archives/2005/03/bierocks.html

Niciun comentariu: