duminică, 15 martie 2009

Biscuiti cu alune si glazura caramele




Ingrediente:

1 2/3 cana faina obisnuita
1/2 lingurita sare
2 1/2 cana alune caju sarate,prajite
2 Linguri + 1 lingurita ulei rapita
8 Linguri/cca 125 g unt moale nesarat
3/4 cana zahar brun,light
1/2 cana zahar granulat
1 ou mare
1 lingurita extract pur vanilie
24 cuburi/195 g caramele moi
1/4 cana smantana groasa/heavy


Pregatire:


1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Cerni sarea si faina impreuna.Toci 1 cana alune,lasi deoparte.
Pui restul alunelor 1 1/2 cana in robot,le toci fin,torni uleiul,amesteci pana devine cremos,cca 2 min.
2.Pui amestecul alune,untul,zaharul,amesteci la vit medie pana se umfla,cca 2 min.Adaugi ouale si vanilia,reduci viteza la mic,treptat adaugi amestecul faina.Adaugi alunele tocate.
3.Formezi bile de 4cm,le pui pe hartie in tava,lasi 5 cm intre ele,coci 6-7 min,lasi sa se raceasca complet pe hartie pe gratar sarma.
4.Topesti caramelele cu smantana la foc mic,lasi sa se raceasca,cu lingura torni deasupra biscuitilor,lasi sa se intaresca.Pastrezi in vas etans intr-un singur strat.



Reteta aici:

Cashew-Caramel COOKIES

http://v-recipes.blogspot.com/2005_12_01_archive.html

Niciun comentariu: