marți, 10 martie 2009

Salata rucola cu sos a la Rob

Ies 2 portii.

ingrediente:

1 1/2 cana/375 ml frunze busuioc
3/4 cana/175 ml ulei fl soarelui
4 Linguri/60 ml ulei masline
1/2 cana/125 ml maioneza
1/2 lingurita/2,5 ml mustar Dijon
1 lingurita/5 ml suc lamaie
sare,piper,dupa gust
2 maini mici frunze rucola
1/4 cana/60 ml salote,feliate fin
1/4 cana/60 ml merisoare uscate


Pregatire;

1.Pt Uleiul de busuioc: pui frunzele in bol,torni peste ele apa fierbinte,lasi cca 30 sec,pana capata culoarea verde stralucitor.Scurgi,reamprospatezi cu apa rece,scurgi iar usuci cu prosop hartie.Pui in blender,pasezi si adaugi ambele uleiuri.
2.Intr-o sita fina/de branza pui un tifon,torni piureul busuioc,lasi 1 ora/pana cand tot uleiul s-a filtrat,iar frunzele raman in sita,le arunci.
3.Combini maioneza cu putin ulei busuioc,adaugi mustarul,sucul lamaie,sare si piper,dupa gust.Acoperi bine si lasi pana ai nevoie.
4.Nota:restul de busuoic poate fi folosit la pizza,paste,gratar peste/creveti.
5.Pui rucola spalata in bol,adaugi ceapa si merisoarele.Chiar inainte servit pui 1 lingura ulei busuioc in sosul maioneza,amesteci si torni peste salata,amesteci bine.

Reteta aici:

Arugula Salad & Dressing- Rob Rainford
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4296

Niciun comentariu: