duminică, 15 martie 2009
Mamaliga
Ingrediente 6-8 portii:
10 cani apa rece
1 Lingura sare
2 cani malai
piper proaspat macinat
2 Linguri unt nesarat
1/2 cana parmezan,proaspat ras
Pregatire:
Pui 6 cani apa rece in oala mare,adauci la fiert.
Aduci la fiert la foc mediu, restul de 4 cani apa.
Adaugi malaiul in oala mare,amesteci constant sa se combine.
Reduci focul,pana mai apar doar cateva basici rar,adaugi 2-3 polonice de apa fiarta in mamaliga,amesteci des pana e absorbita,dureaza cca 5 min.Continui sa adaugi 2 polonice apa fiarte la fiecare 5 min,amesteci pana mamaliga e cremoasa.
Asezonezi cu piper.
Daca vrei o mamaliga moale pui unt si parmezan.
Reteta aici:
Basic polenta
http://sweetpaul.typepad.com/my_weblog/2009/03/r.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu