duminică, 15 martie 2009

Lipii crocante cu salata dovlecei si ton



Ingrediente 2-3 portii:

Pt paine:

¼ cana ulei ev masline/ulei chilli
2 lipii libaneze/pita
condiment Baharat-libanez,vezi reteta


Pt Salata:

2 Linguri suc lamaie
1 Lingura otet sherry
2 Linguri ulei ev masline
½ lingurita Baharat
3 dovlecei medii,rasi grosolan
½ ceapa rosie,fin tocata
½ legatura menta-frunzele,optional
1-2 cutii (185 g) ton in ulei,scurs,optional

Pregatire:

Rulezi lipiile si tai pe diagonala fasii fine.Incalzesti uleiul in tigaie mare/wok,la foc peste mediu-mare,adaugi fasiile paine,condimentele,amesteci pana sunt prajite si crocante.Le scoti pe prosop hartie.

Combini sucul lamaie,otetul,uleiul pt salata,condimentul in bol mare,amesteci bine,pui dovleceii,ceapa rosie,lasi sa stea cateva min,pana dovlecelul se inmoaie.
Adaugi fasiile paine,frunzele menta,tonul si servesti imediat.



Condiment Baharat:

2 ½ Linguri paprika
2 Linguri piper negru
1 ½ Lingura seminte chimen
1 Lingura din fiecare:seminte coriandru,scoarta cassia si cuisoare
½ lingurita cardamom verde
½ lingurita nucsoara

Alternativ poti face un amestec din:parti egale de chimen si coriandru macinate si paprika.

Reteta aici:


crispy flatbread & zucchini salad with tuna

http://thestonesoup.com/blog/2009/03/a-hard-days-day/#more-206

Niciun comentariu: