marți, 10 martie 2009

Fursecuri umplute cu crema caramel/Alfajores



Ies 18-25 fursecuri

1 cana(250 gr)unt/margarina la temperatura camerei
2/3 cana (165 gr)zahar
2 galbenusuri (de la oua mari)
1 ou mare
3 Linguri rom negru
1 lingurita vanilie



cca 2 cani faina obisnuita
1 cana amidon
1 lingurita praf copt
coaje lamaie
cca 1 3/4 cana dulce de leche/ sos caramel

Pregatire;

Intr-un bol mare cu mixerul la viteza medie,bati 1 cana unt si zaharul pana se topeste.Pui galbenusurile,oul,romul,vanilia si bati pana se amesteca.

Intr-un bol mediu amesteci 2 cani faina,amidonul si praful de copt.Le pui in amestecul de unt,incorporezi.Imparti coca in 1/2,presezi fiecare 1/2 pana obtii un disc,infoliezi,dai la frigider pana se intareste.Fursecurile pot fi pregatite cu o zi inainte pana la acest punct.

Scoti coca din folie.Pudrezi usor cu faina masa de lucru si intinzi o foaie de 3 mm grosime.
Cu o forma trecuta prin faina de 5-8 cm tai biscuitii.Ii pui pe hartie unsa cu unt si lasi 2,5cm intre ei.Coci la 175*C,pana marginile incep sa se rumeneasca,cca 10-13 min.Daca pui 2 tavi odata in cuptor,la ½ timp de copt le inversezi.Lasi 5 min sa se raceasca inainte sa le transferi pr gratar la racit complet.
Pui pe ½ din biscuitii dulce de leche,cate 1 lingurita pt fiecare.Asezi deasupra alt biscuit,nu presezi biscuitii ci ii misti inainte si inapoi,sa se fixeze.

Pt dulce de leche;pui 1 cutie lapte condensat indulcit intr-o forma de 22 cm.Acoperi cu folie Al,pui forma in tava si umplii cu apa fierbinte.Coci la 218*C,cca 1 ora pana se ingroasa si are culoarea caramelului.Amesteci pana se omogenizeaza.

Reteta aici:

Alfajores de Dulce de Leche-(Caramel Sandwich Cookies)

http://www.worldonaplate.org/world_on_a_plate/2004/11/imbb_9_cookies.html

Niciun comentariu: