marți, 10 martie 2009

Curcan vegetarian





Ingrediente:

1 pachet foi din branza/bean curd sheet
1 morcov mediu,fin tocat
1 cana ciuperci urechi de lemnm,rehidratate in apa 1 ora si fin tocate
6 ciuperci uscate shiitake,rehidratate in apa 1 ora,fin tocate
sos vegetarian de stridii
sos soia
1/2 cana supa vegetala
ulei susan
sos soia dark

Pt Umplutura:


Pui 2 linguri ulei in tigaie teflon,si prajesti morcovii si ciupercile,asezonezi cu 1 lingurita ulei susan,1/2 lingura sos vegetarian stridii si 1 lingurita sos soia,gusti si asezonezi dupa dorinta.
Continui sa prajesti pana toate ingred sunt moi si gatite.
Elimini din tigaie si lasi sa se raceasca usor.

Faci sosul:

In bol mediu amesteci impreuna 1/2 cana supa legume si 1,5 lingura sos vegetarian stridii,1 lingurita ulei susan,1/2 lingura sos soia,1/2 lingurita sos soia dark si 1 lingurita zahar tos.

Asamblarea curcanului vegetarian:

Scoti 2 foi din branza din pachet,le pliezi pe 1/2 si le tai cu foarfeca.Vei avea 4 bucati de 1/2 cerc.Cu o pensula ungi generos`1/2 cerc cu sos acoperi cu alta 1/2 cerc si ungi cu sos,repeti de 2 ori.Va trebui sa ai 4 bucati suprapuse.
Pui umplutura in centru foilor si pliezi urmand instructiunile pas cu pas-vezi pozele.Securizezi cu o scobitoare.
Incalzesti uleiul in tigaie teflon,pui "curcanii" si-i auresti usor pe ambele parti.Torni sosul ramas,sunt gata cand sosul e complet absorbit.Scoti din tigaie si lasi sa se raceasca.Poti pastra in frigider pana la 2 zile.Tai cand servesti.


Reteta aici:

Grace's Vegetarian Turkey

http://novice-baker.blogspot.com/2008/10/graces-vegetarian-turkey.html


Pt foile din branza/Bean Curd Sheets vezi:

http://laocook.com/2007/07/16/bean-curd-sheets/

2 comentarii:

Sorina spunea...

Ti-am oferit doua premii la mine pe blog!
Iti doresc o primavara insorita si calduroasa, te pup :)

Mariana spunea...

Multumesc pt urari!si premii.Nu prea vizitez blogurile de la noi,asa ca nu stiu cum se afiseaza premiile.Poate ma lamuresti!O primavara minunata iti doresc!