marți, 10 martie 2009

Biscuiti cu dulceata de lapte si cocos




Ingrediente:

1 cana (250 ml)unt,la temp camerei
2/3 cana zahar
1 ou mare+1 galbenus
2 Linguri rom negru
1 lingurita vanilie
2 cani faina obisnuita(+pt intins)
1 cana amidon porumb
1 lingurita praf copt

cca 1 3/4 cana dulce de leche
cca 1 cana fulgi indulciti cocos,prajiti


Pregatire:


1.In bol mare omogenizezi untul si zaharul,la vit medie.Adaugi oul si galbenusul,romul,vanilia.
2.In bol mediu amesteci 2 cani faina,amidonul,praful copt.Le pui peste amestecul de unt,omogenizezi.Imparti aluatul in 1/2 ,presezi sa obtii un disc,infoliezi in plastic,racesti cca 30 min.
3.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Pe suprafata infainata usor,intinzi foaie de 3 mm groasa,cu o forma infainata tai biscuiti de 5-8 cm diametru.Ii pui pe hartie copt unsa lasi 2,5 cm intre ei.
4.Coci biscuitii pana marginile incep sa se rumeneasca,cca 10 min.Daca pui 2 tavi in cuptor le inversezi la 1/2 timp. de copt.Lasi in tava 5 min sa se raceasca apoi transferi la racit complet pe gratar.
5.Pui 1 lingura dulce de leche pe fiecare biscuit,deasupra pui altul.Pui cocosul prajit in bol.Presezi intre degete biscuitul pana umplutura iese pe margine,treci prin cocos.Sunt mai buni a 2 a zi.Poti pastra 2 saptamani in recipient inchis,la temp. camerei.

Dulce de leche:

Preancalzesti cuptorul la 218*C.
Torni 1 cutie lapte condensat intr-o forma sticla,amesteci cu cativa fulgi sare de mare,pui forma intr-alta mai mare o umplii pana la 1/2 cu apa fierbinte,acoperi cu folie Al si coci 1-1 1/4 ore.In timpul coacerii mai adaugi apa daca e necesar,sa aiba aceiasi inaltime de la inceput altfel se arde la suprafata.Odata ce dulce de leche e maro-caramelizata,scoti si lasi la racit.Cand s-a racit amesteci pana se omogenizeaza.


Reteta aici:

Alfajores (Caramel Sandwich Cookies)-

http://desertcandy.blogspot.com/2008/05/dulce-danger.html

Niciun comentariu: