luni, 8 septembrie 2008

Inghetata de menta cu bucati ciocolata




Ingrediente:


2 cani lapte 2% sau integral
6 galbenusuri de la oua mari
3 cani smantana de frisca
1 cana zahar granulat
2 lingurite extract vanilie
1 legatura menta/2 lingurite extract menta
120 g ciocolata amaruie 60-65% cacao,tocata

Pregatire:


Bati laptele cu galbenusurile,sa se combine.
Bati smantana cu zaharul in oala pe foc mediu.Aduci la fiert si bati frecvent.Torni 1/2 din smantana peste galbenusuri si amesteci sa se combine.Torni amestecul de oua inapoi in oala peste smantana,bati pana temperatura ajunge la 76,6*C,si se ingroasa.
Iei de pe foc,strecori,pui vanilia si menta.Racesti budinca 30 min inainte sa o pui in frigider,acoperita.Racesti 4 ore/peste noapte.Torni budinca in aparatul de inghetata,in ultimile 5 min de prelucrare adaugi ciocolata si mai amesteci.
Ies 8-10 portii.

Reteta aici:

Mint Chocolate Chip Ice Cream

http://www.visionsofsugarplum.com/search/label/Ice%20Cream

Niciun comentariu: