vineri, 12 septembrie 2008
Biscuiti din linte/chakli
Iata o modalitate rapida si usoara de a face chaklis.Ei pot fi o gustare preferata aromata cu cimbru, iarna.Le poti servi in multe feluri: cu unt amestecat cu castraveti acri,cu lapte batut sau o crema din oua si unt si suc lamaie/lemon curd,sau cu o ceasca fierbinte de cafea/ceai.
Pregatire:
4 cani faina orez
1/2 cana +2 Linguri linte
6 Linguri unt
1 Lingura seminte chimen
1lingurita seminte susan negru
1 lingurita pudra chili/boia
sare,dupa gust
ulei mult pt fript
Pregatire:
Frigi lintea(galbena) fara ulei pana se face maro.Lasi sa se raceasca si o mixezi sa obtii un praf fin,fara nici un pic de apa.
Cerni faina de orez cu cea de linte,sare si boia de doua ori.
Adaugi acum untul topit si restul ingredientelor.
Incet,faci un aluat moale adaugi doar apa cat e necesar,ca sa il poti trece prin cornet.Pe o hartie cerata/placa unsa formezi spirale.In acelasi timp incalzesti uleiul(nu il refolosesti,deoarece biscuitii ii poti pastra o luna in borcan inchis strans).Cu grija dai drumul biscuitilor din farfurie,in ulei si le prajesti la foc mediu pana se fac aurii,ii scoti.Reci ii pui in borcan.
Reteta aici:
CHAKLI (CHAKKULI / MURUKKU)
http://recipejunction.blogspot.com/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu