Ingrediente:
3 cani amestec ierburi:patrunjel,arpagic,asmatui,borage/limba mielului,marar,spanac,creson,tarhon,busuioc,etc
1 cana smantana fermentata sau iaurt simplu
2 cepe mici,tocate
2 Linguri smantana
2 Linguri maioneza
¾ cana branza dulce slaba,trecuta prin sita pt a fi neteda
piper alb macinat
1 praf mic sare
1-2 oua,fierte tari,tocate
Pregatire:
Alegi toate sau o parte din ierburile mentionate(folosesti tarhonul cumpatat),le speli bine,scurgi pe prosop hartie,toci verdeturile grosolan sa ai 3 cani impreuna.Iei 2 cani verdeturi si la combini cu smantana /iaurtul,pui ceapa si le pui in blender,pasezi,adaugi cateva linguri smantana daca nu e suficient de fluid.Restul verdeturilor ar trebui tocat fin si turnat piureul peste ele.Adaugi maioneza si branza pt a avea un sos cremos.
Asezonezi cu sare,piper si f putin zahar.Ouale fierte pot fi amestecate in sos sau presarat ca décor.
Ies 2-3 cani.
Frankfurter Gruene Sauce (Frankfurter Green Sauce)
http://www.herb.co.za/herbal/borage-recipes.htm
duminică, 15 martie 2009
Sos verde
Etichete:
asmatui,
branza,
busuioc,
Condimente,
creson/nasturel,
iaurt,
limba mielului,
maioneza,
Martie 2009,
patrunjel,
smantana,
sosuri,
spanac,
tarhon
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu