marți, 10 martie 2009

Placinta cu branza bulgareasca/Banitsa



Banitsa este o mancare traditionala bulgareasca,consumat la orice masa.Cea mai buna Banitsa se face din foi subtiri de placinta umplute si aranjate in spirala in forma copt.De obicei se mananca cu iaurt.

Ingrediente:

2 pachete foi placinta
200 g cascaval/amestec de Cheddar si mozzarella
500 g branza feta
7 oua
100 g unt
1/2 cana sifon
1 cana iaurt


Pregatire:

Amesteci:6 oua,untul ras,branza faramitata,cascavalul taiat bucati mici,iaurtul.In tava unsa cu unt,pui 1 strat foi,intinzi amestecul,continui alternand straturi foi si amestec,termini cu un strat foi.Apoi tai placinta in bucati servire.Amesteci oul ramas si sifonul,torni peste placinta,ai grija sa nu ramana foile uscate.Coci in cuptorul preancalzit la 200*C,40 min/pana e aurie.

Variante:

Banitsa cu spanac

Reteta e la fel,dar inlocuiesti 3 oua cu 1/2 kg spanac,usor calit,cca 5 min.

Banitsa cu ceapa verde

Reteta e la fel,dar inlocuiesti 3 oua cu 5-10 tulpini ceapa verde,cca 1 cana tocata,usor prajita cca 10 min.


Reteta aici:

Banitsa

http://www.europeanweekly.net/pages/features/fea_food5.htm

Niciun comentariu: