marți, 10 martie 2009
Placinta cu branza bulgareasca/Banitsa
Banitsa este o mancare traditionala bulgareasca,consumat la orice masa.Cea mai buna Banitsa se face din foi subtiri de placinta umplute si aranjate in spirala in forma copt.De obicei se mananca cu iaurt.
Ingrediente:
2 pachete foi placinta
200 g cascaval/amestec de Cheddar si mozzarella
500 g branza feta
7 oua
100 g unt
1/2 cana sifon
1 cana iaurt
Pregatire:
Amesteci:6 oua,untul ras,branza faramitata,cascavalul taiat bucati mici,iaurtul.In tava unsa cu unt,pui 1 strat foi,intinzi amestecul,continui alternand straturi foi si amestec,termini cu un strat foi.Apoi tai placinta in bucati servire.Amesteci oul ramas si sifonul,torni peste placinta,ai grija sa nu ramana foile uscate.Coci in cuptorul preancalzit la 200*C,40 min/pana e aurie.
Variante:
Banitsa cu spanac
Reteta e la fel,dar inlocuiesti 3 oua cu 1/2 kg spanac,usor calit,cca 5 min.
Banitsa cu ceapa verde
Reteta e la fel,dar inlocuiesti 3 oua cu 5-10 tulpini ceapa verde,cca 1 cana tocata,usor prajita cca 10 min.
Reteta aici:
Banitsa
http://www.europeanweekly.net/pages/features/fea_food5.htm
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu