marți, 10 martie 2009

Covrigi bavarezi



Ingrediente:

2 lingurite drojdie uscata
30 ml apa calda,40*C
315 ml apa calda
80 g zahar brun
520 g faina
bicarbonat sodiu
oala cu apa

Pregatire:

Dizolvi drojdia in 30 ml apa calda,adaugi apoi 315 ml apa calda,zaharul brun si faina.Framanti aluatul pana e neted si elastic.Poti lasa 1/2 ora la crescut,dar nu e necesar.
Incalzesti cuptorul la 245*C.Intr-o cratita,masori 2 linguri bicarbonat sodiu pt fiecare cana de apa.Pui destula apa sa ai o inaltime a apei de 9cm.Aduci la fiert amestecul de apa si bicarbonat,la punctul fierbere.Bicarbonatul trebuie sa fie bine dizolvat.Iei putin aluat,il rulezi de grosimea unui creion,cu mainile.Ridici ambele capete,le incrucisezi,rasucesti,le intorci si lipesti peste bucla/formezi ochelarul.Pui pe supraf. infainata,lasi cateva min la crescut.Ii pui in apa cu bicarbonat,pe rand,cca 10 secunde pe fiecare parte pana aluatul devine galben deschis,ii scoti pe o hartie cu sare de mare.Ii pui pe hartie copt in cuptor,coci 8-10 minpana sunt maro-aurii.Servesti calzi cu mustar si carnati/Weisswurst si bere.

Nota: nu refrigera aluatul,nu mai e bun.Nu face covrigi mari,ca cel din imagine.Unul cu diametrul de 15 cm e f bine.

reteta aici:

Bavarian Pretzels

http://www.theoktoberfest.com/HTML/pretzel/index.html

Niciun comentariu: