duminică, 15 martie 2009

Briose cu fructul pasiunii



Ingrediente pt 18-20 briose mici:

120 g/cca 3 fructe pasiunii pulpa si semintele
2 Linguri zahar pudra
6 Linguri apa


Aluat:

60 g unt,topit
80 g zahar pudra
3 oua mari
130 g fructul pasiunii,piure
50 g faina prajituri
1 lingurita praf copt
120 g migdale macinate

Glazura fructul pasiunii:

100-125 g zahar pudra,pt glzauri cernut
60 g fructul pasiunii,pupla si seminte


Pregatire:

Pregatesti piureul fructul pasiunii:

Combini fructul pasiunii pulpa semintele,zaharul si apa in cratita.Incalzesti pana zaharul se topeste.Lasi sa se raceasca inainte sa-l pui in robot.Strecori printr-o sita fina sa retii semintele.Cantaresti din nou.Ar trebui sa ai cca 130 g,adaugi apa deasupra daca e nevoie(pt a obtine cele 130g).


Pregatesti briosele:


1.Preancalzesti cuptorul la 175*C,captusesti formele cu hartie.
2.Cerni faina praful copt in bolul mixerului,adaugi migdalele,amesteci bine.Migdalele macinate pot face cocoloase,amesteci sa le desfaci.
3.Bati la vit. mare zaharul si ouale,pana se albesc,adaugi piureul de fructul pasiunii,untul topit.
4.Faci o adancitura in centrul ingred. uscate,torni pe cele lichide,amesteci cu spatula,aluatul este apos.
5.Umplii formele 80%(pt forme de 90 g si 90% pt forme mici).Briosele nu vor creste prea mult.
6.Coci briosele 22 min-cele mici si 25 min-cele mari.Lasi in forma 5 min,la racit apoi transferi pe gratar.
7.Sunt f. bune calde.Pt a le glazura le racesti complet.
8.Optional:pt a imbraca briosele faci glazura,lasi 10-15 min sa stea pt a se ingrosa putin,torni 1 lingura glazura pe o briosa.


Pregatirea glazurii:

Combini pulpa fructului,semintele cu zaharul cernut,le amesteci pe baie apa,pana capata consistenta,nu supraancalzi,zaharul pudra se va topi prea mult si nu mai e buna.


Reteta aici:

Passion Fruit & Almond Cupcakes with Passion Fruit Icing

http://saucingaround.blogspot.com/2009/02/passion-fruit-almond-cupcakes-with.html

Niciun comentariu: