sâmbătă, 19 iulie 2008
Spanac cu usturoi si sos iaurt
Ingrediente:
4 Linguri ulei masline,impartit
2/3 cana ceapa tocata
1/2 Lingura pasta rosii
4 ardei iuti uscati
680 g frunze spanac/ 170 g congelat,impartit
1 1/2 Lingura orez nefiert
2 catei usturoi
6 Linguri iaurt grecesc
1 Lingura unt
1/2 ardei iute
Pregatire:
Incalzesti la foc mediu 3 Linguri ulei.Adaugi ceapa si lasi 5 min.sa fie translucida.Adaugi pasta tomate,amesteci 1 min.Pui ardeii iuti uscati si 1/3 spanac.Fierbi pana spanacul se inmoaie,adaugi restul de spanac in 2 randuri,lasi 4 min.Adaugi orezul,acoperi pana orezul se inmoaie si absoarbe lichidul,mai pui apa daca e nevoie,cam 10 min.Iei capacul mai lasi 2 min.pana amestecul este uscat.Indepartezi ardeii.
Pt. sosul iaurt:
Pisezi usturoiul pui iaurtul,asezonezi cu sare, piper.
Pui untul cu 1 Lingura ulei in tigaie si 1/2 ardei iute,amesteci,iei de pe foc.
Servesti aperitivul cu sosul iaurt si peste el uleiul picant de ardei.
Reteta aici:
Fresh Spinach with Garlic-Yogurt Sauce
http://www.loveandoliveoil.com/2007/04/fresh-spinach-with-garlic-yogurt-sauce.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu