sâmbătă, 19 iulie 2008
Aperitiv cu vinete si capere
Ingrediente pt. 40 buc:
680 g vinete
sare
3 Linguri ulei masline extravergin
1 ceapa mica rosie felii
1 Lingura capere scurse
1 Lingura masline Kalamata
1 Lingura otet balsamic invechit
1/2 cana sos rosii/piure
piper proaspat macinat
40 buc. baghete prajita-tostata pt. servit
1 Lingura busuioc proaspat
Pregatire:
1.Tai vinetele in sfert pe lung,inlaturi partea cu seminte,tai buc. de 1 cm,le sarezi.amesteci,le lasi 1 ora,le scurgi bine.
2.Intr-o tigaie mare infierbanti 1 lingura ulei.Pui vinetele ,coci la foc moderat spre mare amesteci ocazional,cam 5 min.Le scoti.
3.Pui ceapa si cele 2 linguri ramase ulei in tigaie si o lasi la foc moderat spre mic pana se inmoaie cam 6 min.Pui vinetele in tigaie,caperele,maslinele si otetul si lasi pana se evapora otetul.Pui sosul de rosii dai focul mic si lasi 2 min. pana se ingroase.Asezonezi cu sare si piper.Pui in bol si la rece.
4.Inainte de servit ungi feliile tostate cu caponata si garnisesti cu busuioc.
Rezista in frigider 3 zile.
Reteta aici:
Eggplant Caponata Crostini
http://www.foodandwine.com/recipes/eggplant-caponata-crostini
Etichete:
Aperitiv,
busuioc,
capere,
ceapa rosie,
Condimente,
Iulie 2008,
masline,
otet balsamic,
Paine,
rosii,
vinete
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu