joi, 10 iulie 2008
Miel la gratar cu chutney de mango si menta
Ingrediente pt. 6 portii;
6 bucati fripturi miel cu os groase de 2,5 cm
3/4 cana/175 ml ulei masline
2 linguri /30 ml menta tocata
1 cana/250 ml vin alb
sare si piper dupa gust
Pt. Chutney:
1/2 cana/125 ml frunze coriandru spalate si tocate
1/2 cana/125 ml frunze menta spalate si tocate
sucul de la o lamaie
2 catei usturoi fin tocati
1 ardei iute verde fara seminte tocat
2 cepe verzi fin tocate
1 Lingura/15 ml zahar brun
1 praf sare
4 mango taiate in bucati de 1 cm
1/4 cana/50 ml apa
suc de la o portocala
Pregatire:
1.Asezi mielul intr-o punga de plastic.Pui uleiul, menta.Agiti sa se acopere carnea, dai la frigider peste noapte.
2.Preincalzesti gratarul la 190 *C/ la foc mediu spre mare.
3.Scoti mielul din marinata, indepartezi excesul de lichid-tamponezi cu hartie.Asezonezi mielul cu sare si piper.Ungi gratarul cu ulei si asezi mielul pe foc direct.Frigi 4-5 min pe fiecare parte sa fie nefacut/nefript.Daca nu-ti place in sange il lasi mai mult.Il iei de pe gratar si-l lasi sa se odihneasca acoperit cu folie Al 5 min. inainte de a-l servi cu chutney.
Pt. Chutney:
1.Combini toate ingredientele intr-un bol si amesteci.Asezi pe o farfurie si racesti pana servesti.
Reteta aici:
BBQ'd Lamb Steaks with Mango Mint Chutney
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=5518
Etichete:
chilli,
Condimente,
friptura,
frunze coriandru,
Iulie 2008,
lamaie,
mango,
menta,
miel,
portocale,
Salate,
sosuri,
usturoi,
vin,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu