miercuri, 30 iulie 2008
Serbet de lamaie aromat
Ingrediente:
2 cani suc lamaie de la 4-6 lamai mari
4 cani apa
1 cana zahar
1/2 cana miere
1/4 cana ghimbir proaspat ras
putina sare
6 Linguri whiskey impartit
Pregatire:
1.Sucul il strecori si il pui intr-un bol mare.
2.Intr-o oala fierbi apa, zaharul,mierea,ghimbirul si 4 Linguri whisky.
3.Fierbi la foc mic 5 min, apoi il lasi sa stea 15 min.
4.Strecori si-l torni peste sucul lamaie.Pui un praf sare si cele 2 linguri ramase de whiskey.
5.Dai la frigider,preferabil peste noapte.
6.Transferi in aparatul de inghetata si-l lasi 15-20 min.Daca nu ai aparat dai la congelator si amesteci din cand in cand.
7.Pui intr-un vas si acoperi cu plastic pe toata suprafata serbetului,acoperi cu capacul si lasi 3-4 ore pana servesti.
1 cana=250ml
Reteta aici:
Spiked Lemon Ginger Sorbet
http://www.thekitchn.com/thekitchn/dessert/recipe-spiked-lemon-ginger-sorbet-011571
Etichete:
alcool,
Condimente,
Desert,
ghimbir,
Inghetata,
Iulie 2008,
lamaie,
miere
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu