joi, 17 iulie 2008

Serbet de busuioc/menta




Pt.5 cani/950 gr

2 1/2 cani apa
1/4 cana zahar
4 mere curatatesi taiate
2-3 cani frunze busuioc/menta,plus 1/4 frunze extra pt. garnitura
1/2 cana suc mere
3/4 cana suc proaspat stors lamaie

Pregatire:

Intr-o cratita medie pui la fiert 2 1/2 cani apa si zaharul.Adaugi merele si fierbi la fic mediu-mic 2-3 min,sau pana cand le poti rupe cu lingura de lemn.Adaugi frunzele de busuioc,acoperi iei de pe foc si lasi 10 min.Pui amestecul in blender si mixezi sa se omogenizeze.Strecori torni in bol metalic,adaugi sucul lamaie si dai la rece.Torni in aparatul de inghetata si cand serbetul s-a inghetat il transferi intr-un container pana la servit.
Inainte de servit decorezi cu frunzele rulate si taiate fasii.

Reteta aici:


Basil or Mint Sorbet
http://www.thekitchn.com/thekitchn/dessert/recipe-basil-or-mint-sorbet-010353

Niciun comentariu: