miercuri, 30 iulie 2008

Briose cu coniac si ciocolata glazurate





Ingrediente:

130 g unt taiat cuburi
120 g zahar pudra
120 g faina care creste singura-cu praf copt
10 g pudra cacao
3 oua mari
1 Lingura unt
30 g nuci tocate fin
1 Lingura coniac
2 Linguri suc portocala
1/2 lingurita esenta vanilie
un praf sare

Glazura ciocolata:

60 g zahar
20 g cacao cernuta
80 ml glucoza lichida/sirop porumb
2 Linguri apa
50 g ciocolata taiata
50 g unt
1/2 lingurita esenta vanilie
un praf sare


Pregatire:

1.Cerni faina, sarea si cacaoa impreuna.
2.Freci untul si zaharul crema.Adaugi vanilia.
3.Adaugi ouale pe rand si bati bine.Pui sucul portocala.
4.Adaugi faina cernuta, laptele si coniacul.
5.Pui nucile tocate.
6.Captusesti formele-de metal cu hartie de briose,pui aluatul.
7.Coci la 175 *C,20 min.Incerci cu scobitoarea.
8.Lasi sa se raceasca bine.


Glazura ciocolata:

1.Pui zaharul, cacaoa,glucoza si apa la foc mic,amesteci continuu sa nu se arda.
2.Iei de pe foc, adaugi ciocolata (taiata si) inmuiata omogenizezi.
3.Adaugi untul, esenta, sarea si omogenizezi.
4.Torni imediat glazura pt ca se intareste din cauza glucozei.
5.Decorezi cu migdale prajite si cirese confiate.

Reteta aici:

Brandy chocolate cupcake with chocolate mirror icing

http://auntyyochana.blogspot.com/2006_09_01_archive.html

Niciun comentariu: