marți, 15 iulie 2008

Sangria Granita




Pt 10-12 portii-Ies 9 cani
1 cana = 250 ml

Ingrediente:

3 cani/750 ml vin rosu tarie medie
3 cani/750 ml vin Chardonnay
1 1/2 cana /375 gr zahar
2 portocale taiate
1 lamaie taiata
1 limeta-lamaie verde taiata
1 Lingura coaja portocala
1 Lingura coaja limeta
1 Lingura coaja lamaie

Pregatire:

Combini vinurile si zaharul intr-o cratita mare.Pui 7 min. la foc mediu sa se dizolve zaharul.Iei de pe foc adaugi adaugi jumatate din fructele taiate, lasi sa se raceasca la temp. camerei.Strecori indepartezi fructele taiate-le pastrezi.Adaugi cojile si dai la rece.
Intr-o tava de 22/33 cm pui amestecul(o parte din cel dat la rece) si congelezi.Cand e aproape sa inghete razui amestecul cu o furculita.Dai la congelator inca 1 1/2 - ore.Razui din nou cu furculita si adaugi fructele taiate.Dai la congelator inca 1 ora.Cu un dozator de inghetata scoti din amestecul congelat,pui intr-o cana-de apa-apoi torni partea ramasa data la rece de vin aromat cu coji.

Reteta aici:


Sangria Granita
http://food.ivillage.com/recipefinder/display/0,,9b7tf3l5,00.html

Niciun comentariu: