2,5 kg prune
2,5 kg piersici
1 kg zahar
Pregatire:
Se aleg fructe bine coapte,se spala, se scot samburii,se dau prin masina tocat.Piureul se pune intr-un vas cu suprafata mare de evaporare.La 5 kg fructe se pune 1 kg zahar,se da la foc slab apoi la foc potrivit.Se fierbe pana devine ca o marmelada mai consistenta.Se face proba: se intoarce lingura si nu trebuie sa cada.Se rastoarna in tavi sau pe un fund de lemn/peste hartie unsa cu ulei in strat subtire de 0,5-0,8 mm.Se usuca la soare 2-3 zile/cuptor fara a depasi 80*C.La suprafata se formeaza o coaja.Se intoarce, se lasa sa se usuce pana cand nu se mai lipeste de degete.Cand este bine uscat se recomanda sa se mai puna in cuptorul cald 1 ora sa se mai usuce.Dupa ce s-a uscat se ruleaza in hartie/tai patrate si dai prin zahar tos,pui hartie intre straturi.Pastrezi la rece in camari uscate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu