duminică, 27 iulie 2008
Inghetata Ghimbir
4 galbenusuri mari
1/2 cana zahar
1/4 cana ghimbir ras
2 Linguri apa
2 cani smantana semidegresata
1 cana smantana grasa
1 lingurita vanilie
1/2 cana ghimbir confiat
Pregatire:
Intr-un bol mare bati usor galbenusurile.Pui la foc moderat zaharul ghimbirul ras si apa.Amesteci din cand in cand, il lasi 5 min.pe foc.Pui smantana si fierbi la foc mic,torni acest amestec peste galbenusuri in fir subtire,bati,pui la foc moderat 170* C,nu fierbi.Rastorni intr-un bol,pui vanilia,racesti crema acoperita cu o folie plastic 3 ore/1 zi.Toci fin ghimbirul confiat.Pui crema racita in aparatul de inghetata/congelator,adaugi ghimbirul confiat si mai amesteci putin.Transferi inghetata intr-un container, dai la congelator.O poti pastra 1 saptamana.
Poti presara ghimbirul cristalizat doar la servit.
Iese 950 g inghetata.
Reteta aici:
Ginger Ice Cream
http://ourkitchensink.wordpress.com/2008/03/28/ginger-ice-cream/
Etichete:
Condimente,
Desert,
fructe confiate,
ghimbir,
Inghetata,
Iulie 2008,
smantana,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu