marți, 8 iulie 2008
Legume la gratar a la Rob Rainford
Pt. 8 portii:
1/2 cana/125 ml ulei masline
4 Linguri/60 ml otet orez
3 Linguri/45 ml suc portocala
6 catei usturoi tocati
2 Linguri/30 ml ghimbir ras
3 Linguri/45 ml pudra curry
1 lingurita/5 ml scortisoara praf
1 lingurita/5 ml turmenic
1/2 lingurita/2 ml nucsoara
1 Lingura/15 ml menta tocata
1 lingurita/5 ml piper macinat
2 Linguri/30 ml miere
2 cepe rosii taiate in sfert
3 morcovi taiati pe lung
3 pastarnac taiati pe lung
12 ciuperci taiate mare
coriandru proaspat pt. garnitura
Preparare:
1.Combini uleiul, otetul,sucul portocala si condimentele intr-un bol,Asezi legumele intr-o punga de plastic. Torni marinata peste ele si le agiti cu delicatete sa se acopere.Lasa-le la frigider peste noapte.
2.Preincalzesti gratarul la 190 *C.
3.Ungi gratarul cu ulei.Asezi ceapa intai.Frigi ceapa 3 min. pana se caramelizeaza.
4.Cand ceapa e coapta,pui pastarnacul si morcovii.Coci aceste 2 legume 4 min.pe o parte.
5.Cand pastarnacul si morcovul sunt coapte adaugi ciupercile si le coci 2 min.pe fiecare parte,pana se auresc.
6.Servesti legumele fierbinti cu garnitura de coriandru proaspat.
Reteta aici:
Grilled Curried Vegetables
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=5517
Etichete:
Aperitiv,
ceapa rosie,
ciuperci,
Condimente,
curcuma/turmeric,
curry,
frunze coriandru,
ghimbir,
Iulie 2008,
Mancare,
menta,
miere,
morcov,
nucsoara,
pastarnac,
portocale,
scortisoara,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu