marți, 8 iulie 2008
Cartofi cu curry la gratar
pt 6 portii:
1 Lingura/15 ml ulei masline
1 ceapa mare taiata bucati mari
3 cani/750 ml supa pui
3 lingurite/15 ml ghimbir ras
2 lingurite/10 ml coriandru boabe pisat
2 lingurite/10 ml chimen pisat
1/2 lingurita/2 ml ardei iute praf/boia
3 lingurite/15 ml pudra curry-Madras
1 lingurita/5 ml turmenic
1 1/2 lingurita/7 ml usturoi zdrobit
sare si piper dupa gust
6 cartofi cu coaja spalati si taiati in sferturi
2 lime taiate in sfert
1 Lingura/15 ml ulei vegetal
Preparare:
1.Preincalzesti la 190 *C.
2.Intr-o tigaie mare cu pereti grosi pui uleiul la foc mediu.Adaugi ceapa, calesti 8 min. pana se inchide la culoare.Adaugi condimentele,ghimbirul,usturoiul, sare si piper si mai lasi 1 minut.
3.Pui 1 1/2 cana/450 ml supa pui, amesteci.Fierbi la foc mic 10-15 min.pana amestecul se ingrose.Adaugi cartofii si amesteci sa se imbrace cu sos.
4.Adaugi supa ramasa.Asezi tigaia pe gratar si pui capacul-la gratar.
5. Coci 30 min.mai adaugi apa/supa daca e necesar astfel incat sa se inmoaie cartofii.
6.Cand sunt gata cartofii trebuie sa fie usor uscati si sosul gros.
7. Servesti cartofii fierbinti cu fasii de coaja de lime.
Reteta aici:
Grilled Curry Potatoes
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=5516
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu