duminică, 27 iulie 2008
Mini briose frantuzesti
Reteta este simpla dar rezultatul fantastic.
Ingrediente;
2 cani faina
2/3 cana zahar
2 1/2 lingurite praf copt
1/4 lingurita nucsoara
1 ou mare
1 cana + 2 Linguri lapte
5 Linguri unt moale si racit
1 lingurita vanilie
Pt. topingul de zahar si scortisoara:
2 Linguri unt moale si racit
1/2 cana zahar
1 lingurita scortisoara
Pregatire:
Dai cuptorul la 190*C.Pregatesti 30 forme mici de briose.
Intr-un bol amesteci faina, zaharul, praful de copt si nucsoara.Lasi deoparte.
In alt bol bati oul spuma.Adaugi laptele si vanilia si la sfarsit untul.
In ingredientele uscate faci o adancitura si torni pe cele lichide.Omogenizezi.Pui cu lingura in forme.Coci 15 min,incerci cu scobitoarea sa iasa uscata.Imediat le scoti din forma si le lasi la racit pe gratar.Pt a nu intretine coacerea.
Pregatesti topingul amesteci zaharul si scortisoara intr-un bol.Inmoi briosa in untul moale-lichid- si apoi o presezi in bolul cu amestecul de zahar sa o acoperi.
Sunt foarte dragute si au marimea perfecta.
Reteta aici:
mini French Breakfast Muffins
http://justjennrecipes.com/mini-french-breakfast-muffins/2008/05/13/
Etichete:
Briose,
Condimente,
Desert,
Iulie 2008,
nucsoara,
scortisoara,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu