duminică, 27 iulie 2008

Limonada de ghimbir cu busuioc






453 g ghimbir/2 cani tocat/ras
2 cani zahar
950 ml apa minerala/sifon
1 legatura busuioc

Siropul Ghimbir:

Combini ghimbirul cu 2 cani zahar, 2 cani apa rece si cateva frunze busuioc,pui la fiert.Reduci focul si fierbi pana capata consistenta de sirop.Dupa 30-40 min siropul se reduce la 1/2, il strecori si pastrezi ghimbirul.
Umplii cu gheata un pahar de 225 ml.Adaugi macar 1 lingura busuioc tocat si putin ghimbir pastrat in sirop.Pui putina vodca daca doresti.Umplii cu apa minerala rece/sifon.Pui 2 linguri sirop ghimbir in pahar si amesteci- pu 4 linguri daca vrei mai dulce.Adaugi din nou putin ghimbir si o crenguta menta.


Reteta aici:

Homemade Basil Ginger Ale


http://gothamist.com/2005/07/19/eating_in_republics_thai_basil_ginger_ale.php

Niciun comentariu: