sâmbătă, 19 iulie 2008
Homar la gratar cu unt a la Rob
8 Linguri/ 110 g unt nesarat la temp.camerei
1 lingurita/ 15 g praf curry
1/2 lingurita/ 2 g cimbru uscat
1/2 lingurita/2 g pudra ardei iute
1/2 lingurita/2 g chimen
1/2 lingurita/2 g cardamom praf
1/4 lingurita/1 g sare
6 bucati cozi homar congelati in prealabil
suc de la 3 lime/lamai verzi
Pregatire:
1.Intr-un bol mare amesteci condimentele cu untul moale.
2.Dezgheti cozile homar.Clatesti si imediat usuci -cu hartie.Intorci homarul cu susul in jos .Cu foarfeca tai crusta sa se vada carnea.
3.Tai cam 2,5 cm.
4.Storci cam 1/2 lingura /7,5 ml suc lime pe fiecare coada.Ungi cu o lingura de unt de curry fiecare coada.
5.Preincalzesti la 160*C gratarul/la foc mediu spre mic.
6.Asezi cozile cu carapacea in jos ,frigi 10 min/pana carnea devine mata.
Zic:
Si pestele e la fel de bun cu untul aromat.
Reteta aici:
Grilled Lobster With Curried Butter
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=5515
Etichete:
Aperitiv,
cardamom,
chilli,
chimen,
cimbru,
Condimente,
curry,
friptura,
Fructe de mare,
homar,
Iulie 2008,
lime,
Peste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu