miercuri, 30 iulie 2008

Gogosi cu sirop aromat




Ingrediente:

Pt Sirop:

2 1/2 cani apa
2 cani zahar
1 Lingura apa trandafiri
1-2 boabe cardamom/pudra

Pt.Gogosi:

2 cani lapte praf
1 1/2 Lingura faina care creste singura-cu praf de copt
1/2 cana lapte fierbinte
1 lingurita ghee-unt clarificat/unt nesarat


Nota:

Ghee - poate fi preparat de orice gospodina in modul urmator: topiti o bucata de unt nesarat si lasati-o sa pritoceasca (fierbere lenta) vreme de 15 minute. Cat mai este inca lichid si fierbinte, strecurati-l printr-un tifon intr-un vas de ceramica ori de sticla. El reprezinta o grasime pura.
In bucataria ayurvedica trece drept elixir al vietii si mijloc de intinerire, pentru ca este usor digerabil si sprijina preluarea substantelor hranitoare in organism. Incalzit, se bea ca atare, pentru a produce dezintoxicari (2 linguri de supa). In mod obisnuit, se foloseste la gatit si prajit


Pregatire:

1.Siropul: Fierbi zaharul si apa la foc moderat,amesteci sa se dizolve zaharul,dai focul la mare mai fierbi 4-5 min,opresti focul pui apa trandafiri,cardamomul,lasi deoparte.

2.Gogosile: Incalzesti uleiul moderat la 225 *C,daca e mai mult raman crude in interior si arse la exterior.
Combini ingredientele pt. gogosi,adaugi putin lapte ca aluatul sa fie moale si flexibil.
ungi palmele iei o bucata mica si o modelezi intre ele.ies peste 24 bile.
Controlezi temperatura uleiului cand le frigi.
3.Delicat pui gogosile in sirop si le lasi 2 ore inainte de servit,dai la frigider si servesti reci.


Reteta aici:

Gulab Jamun
http://delectable-victuals.blogspot.com/2007/11/gulab-jamun.html

Niciun comentariu: