luni, 23 martie 2009
Bame in aluat cu sos
Ingrediente 10-12 buc:
10-12 bame mici,intregi
apa pt fiert
Aluatul:
200 g faina naut
125 ml apa
1 ceapa fin tocata
ceapa verde(5-6 buc,in functie de soi),fin tocata
1 lingurita bicarbonat
sare,dupa gust
ulei pt prajit
Pt sos:
1 lingurita sos soia
1/2 lingurita sos prune/sos dulce acrisor
1 lingurita otet
1 lingurita zahar
1 praf sare
4-5 linguri apa
Pregatire:
Aduci apa la fiert,pui bamele.Le fierbi 3 min pana sunt pe 1/2 fierte,le scoti ,lasi deoparte.
Amesteci toate ingred pt aluat in bol mare,reglezi cantitatea de apa pt a obtine o consistenta destul de groasa.
Cantitatea de apa variaza in functie de cantitatea celorlalte componente adaugate.
Incalzesti uleiul la mediu,in tigaie adanca.
Inmoi bamele in aluat.Cu o lingura acoperi 1 bama cu aluat ,o scoti si o pui in ulei.Prajesti cateva min,fara se se lipeasca intre ele.Cand sunt aurii le scoti,le pui pe hartie.
Pt sos combini toate ingred.
Servesti fierbinte.
Reteta aici:
Okra Bhajis
http://veganlovlie.blogspot.com/2008/05/okra-bhajis.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu