luni, 28 ianuarie 2013

Friptura din carne de vita cu sos de vin rosu



Ingrediente:

2 kg carne vita pt friptura
1 l vin rosu
3 rosii
1 morcov
1 legat. patrunjel
1 fir praz
2 cepe
½ legat. cimbru
2 linguri amidon
2 frunze dafin
2 catei usturoi
sare
piper
100 g costita cruda

MDP:

Se spala carnea,se sterge,se freaca cu are si piper..Morcovul se taie rondele,ceapa inele,usturoiul se toaca marunt/se zdrobeste.Se toaca marunt patrunjelul si cimbrul,se faramiteaza foile de dafin.Se pune peste carne ingredientele pregatite,se toarna vinul,se lasa sa stea/marineze 12 ore,la rece (timp in care se intoarca o data).Se taie costita cuburi,prazul rondele,rosiile cubulete.In tava pt. friptura se prajeste costita,apoi se rumeneste carnea marinata.Se adauga prazul,rosiile,se toarna ½ din marinata la care se adauga un pahar de apa.Se tine in cuptor 2 ½ ore la 200 C.Se scoate carnea din tava se strecoara sosul,se ingroasa cu faina,se potriveste gustul.

Niciun comentariu: