luni, 28 ianuarie 2013

Tort de bezele



Ingrediente:

Foi:

12 albusuri
750 g zahar
50 g unt

Crema:

150 g zahar
40 g cacao
6 linguri apa
9 galbenusuri
300 g unt
100 g ciocolata amaruie
1 baton vanilie

MDP:

Foile:albusurile se bat impreuna cu zaharul pana se intaresc,se deseneaza pe o hartie copt un cerc cu diametru de 30 cm,se unge cu unt,se pune pe tava aragazului si se intinde pe ea o parte din compozitie.Se coace la foc foarte mic.Trebuie sa se usuce incet si foarte bine pt a nu fi cleioasa.Ies 8-9 foi.La sfarsit se face cu spritul cateva ciupercute pt decorat.

Crema:se amesteca zaharul cu cacaoa se pune apa si se infierbanta pana se topeste zaharul,se lasa la racit.Se adauga pe rand cele 9 galbenusuri,vanilia taiata fin.Separat se freaca untul spuma,se adauga cate putin in crema pregatita dinainte,se amesteca continuu ca sa nu se taie.Se rade ciocolata,se topeste,se include in crema.Foile se ung cu crema se asaza una peste alta.Jumatate din crema poate fi inlocuita cu 400 g frisca,in acest caz foile se ung alternativ cu crema si frisca.Se decoreaza cu frisca,ciocolata rasa si ciupercute.

Niciun comentariu: