joi, 31 ianuarie 2013

Tort cu ciocolata


Ingrediente:

150 g unt
6 oua
150 g zahar
250 g ciocolata
50 g cacao
1/2 lingura pesmet
40 capsune cu codite

MDP;

Se freaca untul cu galbenusurile,zaharul si 150 g ciocolata topita la abur,cel putin un sfert de ora.Se adauga apoi cacaoa,pesmetul si se bate din nou foarte bine,dupa care se incorporeaza albusul batut spuma.Se imparte compozitia in 2 parti egale,iar o parte se da la rece.Cealalta parte se imparte in alte 3 parti egale care se pun la copt in 3 forme unse cu unt si infainate si cu hartie de copt.Foile coapte apoi racite,se asaza pe rand pe platoul de tort si se ung cu crema scoasa din frigider.Se pune crema si deasupra,si se imbraca si pe lateral.La sfarsit se glaseaza cu restul de ciocolata(100 g) topita la abur si cu capsunele trecute prin ciocolata.

Niciun comentariu: