Ingrediente 2 portii:
500 g carne oaie
1 ceapa
1 morcov
7 linguri unt
4 linguri faina
3 galbenusuri
suc de la 1 lamaie
½ lingura sare
paprika
MDP;
In 3 l apa pui carnea,ceapa intreaga,morcov.Fierbi la focc mic 2 ore
acoperit.Cand carnea e moale o scoti ,o tai si o pui din nou in oala.Intr-o
oala se topesc 4 linguri unt,pui faina,lasi 2-3 min pe foc.Torni treptat supa
amestecand continuu,acoperi si lasi sa fiarba inabusit.Galbenusurile se bat
bine cu sucul lamaie,se pun in supa cate putin,se adauga aceasta compozitie in
supa si se stinge focul.Supa se toarna in farfurii adanci se toarna in fiecare
farfurie restul de unt topit amestecart cu paprika,se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu