marți, 15 ianuarie 2013

Prajitura cu mere si bezea cocos


Este prima reteta tradusa din germana(NU STIU O IOTA),sper ca m-am descurcat,daca nu astept ajutor!Am folosit un dictionar scolar.

1.Ingrediente cca 25 buc:

150 g branza vaci degresata(quark)
6 linguri lapte
6 linguri ulei
75 g zahar
1 vanilie
1 praf sare
300 g faina
1 praf copt

Pt umplutura:

4 oua
250 g smantana /alta creme fraiche
350 g zahar
200 g fulgi cocos
1,5 kg mere
250 g merisoare sau 1/2 pahar dulceata
200 g dulceata caise

MDP:

2.Branza,laptele,uleiul,zaharul,vanilia si sarea se amesteca.Faina si praful de copt se amesteca impreuna(se pun peste celelalte).Intinzi aluatul in tava unsa.Separi ouale.Galbenusurile,smantana,100 g zaharsi 100 g fulgi cocos,se amesteca,intinzi peste aluat.Decojesti merele,le scoti semintele,le feliezi.

3.Feliile de mar le asezi deasupra cremei,dai la cuptor 30 min,la 200C.Merisoarele spalate cu 50 g zahar si 1/2 l apa,pui in oala,lasi sa dea in clocot,maresti foculobtii un gem,lasi la racorit.

4.Dulceata de caise se da un clocot,se trec prin sita.Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar,se adauga restul de fulgi cocos.Compozitia se pune intr-un cornet cu varful in stea.

5.Scoti prajitura din cuptor.Ungi cu pensula feliile de mar.Crema de cocos se pune intre feliile de mar,caa niste buline,cu spritul.Dai 10 min la cuptor.La sfarsit pui dulceata de merisoare in interiorul inelelor de mar.

Reteta :Burda

Niciun comentariu: